21.6.09

Esperó Xelo Bam a la Roca Narieda

Des del seu reequipament la Xelo Bam s'ha convertit en una clàssica dels dies de calor per la seva orientació nord . Aquest espero altiu i imponent, des de la carretera que ens porta a la Seu, és d'aquelles vies que crida l'atenció i que ja semblen visitades per tota la comunitat blogger, així que referències en podeu trobar al blog del Xavi del que portavem la ressenya, kutrescaladors, Gatsaule, Mingo entre d'altres.

Aquest dissabte amb la Raquel ens hem apropat, després de molt de temps de no fer cordada juntes ( per fi!) i de molt temps de tenir la via en ment, potser perquè el fet de ser mare i escaladora les vies arriben quan arriben, però això si com que tenim la paciència entrenada ;)

Repartir els llargs era fàcil...un llarg de 6a desequipat? ...la Raquel no se'l podia perdre ;)

L1. V 50m Així que el primer llarg m'ha tocat a mi... un llarg de placa fineta fins arribar un desplom i després una mica més fàcil per un terreny una mica trencat arribes a la reunió. És un llarg equipat.
L2. V+ 20 m. llarg molt curt, però atletic que puja per un diedret que et situa en una mena de repisa.

L3. V, 50 m. Ja m'havien advertit que era una sortida rara, de fe, perquè no veies els seguros i amb pocs peus.
Però comparant amb la foto que apareix al blog dels Kutres... ara n'has de tenir més!!
perquè el clau que protegia el pas ja no hi es. En la seva falta pots més endavant encintar una sabina morta...o acabar el pas i posar un friend.. no cal dir que jo vaig fer les dues coses. Després puja ja més fàcil d'anar fent.

L4. V+ 35 m. Comença amb un pas dur a l'inici , després la protecció sembla anar per la placa però costa abandonar la fissura, un petit replanet i un altre pas duret per després una mica més fàcil acabar el llarg.

L5. II 35 m. Llarg de tramit

L6. V. 50m llarg de placa molt xulo que s'ha d'anar protegint al gust: sabines forats...La reunió es fa en un arbre.

L7 III, 50m Un altre llarg de tramit.

L8. V+ 6a? 35 m El llarg estrella de la via al que potser sí li pujaria un punt com apareix a altres ressenyes , però de fet tots els V+ de la via són de gama alta que diríem ;) potser l'últim pas protegit pel pitó és la zona més dura fins allà es deixa fer i protegir millor. La Raquel se'l treu sense rebufar gens ni mica..

L9. Ae V+ 35 m Llarg molt aeri que comença per una placa de V per aviat passar a l'artificial: Aquí varem trobar una de les altres sorpreses de la via, potser en el tram més dur del llarg, la xapa ha desaparegut i només queda un esparreg. Sort que la cordada del davant , no hi ha res com trobar bons coneguts per les parets, ens van deixar una baga llarga que ens ho va facilitar, perquè els seguros de l'artificial no estan precisament aprop..sort que darrerament ja hi ha entreno amb el tema...
La sortida esta molt ben protegida i es pot anar trampejant ;)

L10 V 35m una sortida fineta de peus per després un petit diedre amb sabines pel mig i ja més fàcil fins la reunió

L11 IV. 40 m Llarg matojero i amb terreta a protegir més aviat en els trossos de terra per no relliscar. Se m'engantxa una corda i les passo fatal per arribar a la reunió... darrerament sembla la meva especialitat!

L12 Iv. 40 m Un altre llarg matojero... encara que la ressenya li marca III no se si ens varem liar o que però per mi potser seria mes quart que III.

En conjunt la via no té la continuïtat d'altres de la cara sud, però potser te més ambient, més aventurera i et deixa un bon gust de boca

La baixada ...mmm la baixada..bé som aquí .. però dubto molt que agaféssim el camí més curt. Un bon exercici per les nostres cames amb tota la ferramenta que portàvem això si va estar ben amenitzada tota l'estona per la música especial de la turmenta que hi havia liada sobre les serres de davant.

13 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona campiones. L'important es que les coses arribin i poder-les disfrutar. Fins la propera

Raquel ha dit...

Que la Raquel es va treure el 6a desequipat sense rebufar? Jijiji... però si en el pas de sortida del clau no vaig parar de dir: collons, collons... jijiji!!
Mmmm... això és una bona amiga!! Jijiji!!
Ara que ja hem pogut tornar a fer cordada... que la cosa no pari, eh!!! (sort que neu no n'hi ha... jiji). Sense pressa però sense pausa...

Un petonàs gegant, guapíssima!!

flx ha dit...

Molt xula, i bona cronica!

Je je...aquestes baixades que sempre busquen el seu protagonisme!!!

apali cordada

una abraçada

Eduard ha dit...

Mira, Jo aquesta no l'he feta ;)

Llorenç ha dit...

Ep!!! felicitats!!!! moltes felicitats!!! que bona la sortida sense el clau! quina por! com va desapareixer???millor no saber-ho!

Ep!! la baixada es molt llarga...segur que vau baixar pel bon camí! a més no vau tenir sort de que no us rostís el sol!!je je je

Jaumegrimp ha dit...

Moltes felicitats! aquesta via et deixa amb bon regust! ai la baixada!!! nosaltres vàrem estar mes d'una hora buscant-la i finalment analitzant els erros comesos la vàrem ensopegar però és molt difícil de trobar!! a més fèia una calor asfixiant.

Unknown ha dit...

Com em deleixo ...

edunz ha dit...

ei! nosaltres erem escalant a la dreta, al pany per on va la nifo i la banda del tako. Bona via la Xelo, abans més clàssica (calia clavar i tot) i ara més tranquil.la.. i fresqueta!

lux ha dit...

Mingo,
gràcies i et dono tota la raó!
i a més hiha moltes coses per disfrutar en aquesta vida!
una abraçada

Raquel!
renegar no es rebufar... ;)
has d'anar molt més sobrat ;)
i això sin prisa pero sin pausa.. disfutant de cada cosa!!

una abraçada i va ser un dia genial!!

Flx!

i tant que si... ja has baixat una mica la guardia...i ale a la que et descuides...
Pero aquest finde estavem especialment espeses en això de l'orientació!

Eduard no potser!..
però...mmmm.... crec que queda convalidat que no hi ha via montserratina que no tinguis al sac!

Llorenc!
vaig tenir una bona sorpresa!! i carai despres veient la vostra foto..!! kin morro...;)

Doncs estic convencuda que hi ha més d'una baixada!! perque les cordades de davant nostre varen anar molt més rapides!!! i vaja que no som molt rapides però tant lenteeeees tampoc!!
Ja t'ho explicare.. que a més portavem la teva ressenya o sigui que.. no tenim excusa ;)

Gracies Jaume!
doncs sincerament...potser la fama de perdedora ens va trair..
Em dona la sensació que ara esta molt fresada i més senyalada...
però en un punt varem perdre el camí i confiades que era perdedora ...varem decidir fer li cas.

això si no em vull ni imaginar tot aquell tram amb la soleia!!

Blai!!
guapo!! ;) que em portes molta davantera... descansa una mica i disfruta tot el que puguis... del moment. Això si ja saps que espero que ben aviat poquem compartir corda i esquis!!!

Ei Edu!
doncs ja ens la varem mirar aquella paret! fa la seva impressió!!
em va agradar la via perquè trobo que encara es nota el seu regust clàssic en el traçat i a mi això sempre m'agrada! Resseguint un espero tant evident i cridaner...
i ostres si no ens podiem creure que ben aviat en haguessim de posar la termica!

Unknown ha dit...

ei guapis! Felicitats!!! Deu n'hi do, sortida sense clau, 6a desequipat...i això que us queixàveu d'estar desentrenades jejeje
i quines ganes de posar-m'hi amb vosaltres, a que m'arrossegueu una mica ;-)))

lux ha dit...

Clara!!
i nosaltres de poder compartir amb tu!!!
Espero que ben aviat !!
segur que ja queda molt poquet! i a disfrutar altre cop a la paret!!

Bona revetlla a tots!!!

Xavi ha dit...

Hola Lu! Ja tardaves a fer aquesta via "blogger"!
M'ha agradat això de 5+ de gama alta, potser instauraràs una nova escala de graduació...bé, quan torni a fer la ressenya ja li pujaré el "plus" que proposes.
Records!

lux ha dit...

Xavi!
una bona feina que vareu fer en aquesta via!
la veritat que ha quedat per disfrutar ... i treballar també ;)
i una escalada d'estiu imprescindible!
Gracies!