4.7.07

Escalant pel Berguedà: Civís Genís, Epirimountains

Aquest cap de setmana tocava una mica de preparació per l'estiu ...


i que millor que compartir cap de setmana amb algu que te objectius comuns, per poder compartir plans, idees, ressenyes i perque no també una mica d'escalada.


El lloc escollit no podia ser altre que el Pedraforca...
.... perquè ... a les fotos .... where is where? .. si mireu el detall és fàcil. però així a primera vista...

La via escollida per dissabte era la Civís Genís, que permetia reservar unes quantes forces per diumenge..

..perquè al dia seguent més que via, el pupurri escollit era entrar per la Pany, flanquejar cap el Gran Diedre, Gran diedre amunt i sortir per amunt per on poguessim ... intentat arribar la cim del Calderer.. i així fer una integral a la pared Nord del Pedraforca.

De la descripció de la via i l'ambientassu que hi havia en trobareu un excelent resum a Kutrescaladors i fotos més xules que les meves al blog del Pere....
no hi ha res com anar tard per trobar-se la feina mig feta ;-)

Com sempre el temps hi va dir la seva .. i diumenge aqui estem amb un sol relluent, això si amb els paravents posats.... S'ha de dir però que si el sol no va durar molt, la pluja tampoc, però quan al segon llarg comença a ploure i a tapar-se de valent...més unes nefastes previsions... no varem tenir gaires dubtes..



De fet era sorprenent que despres de la gentada que havia fet l'Homedes dissabte, diumenge no hi havia ningu....

Total que davant el temps insegur una bona opció per no intentar perdre el dia...
(encara que per mi l'aproximació a la cara nord.. més dos llargs de la Pany...bé... ben bé per la Pany ..no ..més aviat obrint via per un llarg arboricola... i un flanqueig arossegant la corda, més desgrimpar buscant uns rapels... tampoc era estar-se sentada a casa... )
varem decidir anar a Malanyeu... i fer alguna coseta....;-))


Total que varem repartir-nos per la paret del Devesso....
( si, la foto és de l' hivern... però es que em vaig deixar la camara al cotxe)



Malanyeu com sempre estava preciós.. i per mi era díficil triar...
La Vicky i l'Albert tenien clar la Montse Curtó i la resta dubtavem entre la badalona, l'epirimountains i la Francesc Sunyol..

Finalment ens varem decantar per l'epirimountains...potser perquè ja no tenia més ganes de caminar....

És una via de tres llargs, que recorrer la paret en un primer llarg de IV-V típic de Malanyeu amb forces forats on triar, que has de agafar-li una mica el truqui ja que les mans són molt evidents i els peus queden amagats... Cap al final el llarg esta una mica més trencat i fa patir una mica que no vagi res avall.

El segon llarg ressegueix una fisura cap a la dreta molt maca (V) , els forats desapareixen i és un llarg quasi bé de placa.

El darrer i últim és un llarg molt variat, comença amb una grimpadeta de III , es troba una petita fisura (V) que es fa molt bé en bavaresa, per després passar un sostret interessant que per l'esquerra no necessites a0r ;-) i et deixa en una magnifica placa... de petits forats que per mi deu estar a l'entorn del 6a... (com a total inutil per graduar res) .. i que la ressenya marca VI+

Una via molt equipada, recomana portar algun friend.... un altre tema molt relatiu... ;-)

Moltes gràcies al compis del cap de setmana, perque realment ens ho varem passar molt i molt bé i malgrat la bona escalada... estar al vostre costat va ser el millor !!

4 comentaris:

Llorenç ha dit...

bravo!!!!! aquest blog tonar a tenir vida!!! va ser un dia macu eh!!! lo millor els macarrons i la carn rostida de ca l'anglada!!!mmmmmmmmmm
tot un cap de setmana intens!

lux ha dit...

Aiii si.. jo que pensava que el juliol faria intensiva...
penjant escaldes a mitja tarda...

.. i estic fent intensa!!!

a veure si la segona quinzena....
potser...
l'esperança.. es el darrer que es perd ...i si no
el dissabte 28 a les 9 ;-) ja estare de vacances !!!!!!!

Xavi ha dit...

Després de les dues aproximacions al Pedraforca amb aquelles rampes de pedres del 20 per cent no m'extranya que acabessiu a ca l'Anglada...

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Un cap de setmana d'activitat! encara vau resoldre bé els problemes del temps i si s'acaba dinant a Can Anglada, que més vols? que no tot és escalar.
Apa que amb caps de setmana com aquest us posareu fortíssimes per a l'estiu.